Wat is Gee!Design?

Gee!Design is het bedrijf achter Gidi van Liempd.

 

Gee!Design ontwikkelt en realiseert innovatieve ideeën, gebruikmakend van kennis over games, 3D, Artificial Intelligence en electronica.

 

En we willen vooral leuke dingen maken!

Wie is Gidi?

Gidi is een onderzoeker.

 

Hij analyseert, graaft diep, houdt vol en komt met nieuwe en soms verrassende oplossingen voor mogelijke problemen.

Zijn doel is te spelen met techniek, in het echt omgevingen mogelijk maken die je anders alleen in boeken of films ziet.

Archive: games

Winnaar van de Games4Health Jam 2013

Eind augustus 2013 deed ik mee als deelnemer aan de “Games 4 Health” Game Jam in Eindhoven. In deze game jam moest elk team binnen 50 uur een computergame bouwen die in een zwembad gebruikt kan worden. De game jam vond dus ook plaats in een zwembad, en we waren regelmatig in het water te vinden!

Ik was gevraagd mee te doen in het team “Zombies ate my game“, de winnaar van de Indy Gameleon 2013 game jam, vanwege mijn ervaring met hardware voor speciale game interfaces. En … we hebben gewonnen!

Het team van "Zombies ate my Game"

Wil je meer weten over deze Game Jam?

Unity3D + Arduino/Teensy + MPU-9150: magic wand/light saber

I recently managed to connect an MPU-9150 breakout board to a Unity3D application, using a Teensy2.0 as an interface (also got it working with Teensy++ 2.0 and Arduino Uno). With this combination I can easily rotate an object in the real world and have a counterpart in a virtual world do the same in real time. I chose the MPU-9150 because its”sensor fusion” functions make this possible without much mathematics. I quite like the result, and I want to share my experiences and code! Want to know more about this Unity3d – Teensy – MPU-9150 connection?

Unity3D – eerste poging

Ik ben in de afgelopen maanden eindelijk eens goed gaan kijken naar de Unity3D engine. Waarom? Omdat het een engine is met veel mogelijkheden, voor diverse target platforms (PC,Mac, Android, iOs, etcetera), met naast een betaalde Pro versie (€ 1100) ook een gratis versie die dus voor veel ontwikkelaars toegankelijk is. Unity3D beschikt over een webplugin, waardoor je dus eenvoudig vanuit je browser een 3D-game kunt spelen.

Inmiddels heb ik enige ervaring met Unity, ook voor “echte projecten”. Zelfs zoveel ervaring, dat deze pagina al verouderd is voor ik hem op deze blog zet. Maar ik doe het nu toch (omdat ik mijn eerste ervaringen wil doorgeven).

Mijn eerste doel is, onderzoeken wat er wel en niet kan met de gratis versie. Ik wil graag weten:

 • Kan ik snel een 3D game maken met Unity?
  Ik zou graag in staat zijn om snel bepaalde ideeën te testen in een 3D-engine. Is Unity3D daarvoor geschikt?
 • Hoe kan ik Augmented Reality (AR) applicaties maken met Unity?
  Van alle AR voorbeeld games die ik gezien heb, waren de spelen die in Unity gemaakt waren beduidend sneller dan de Flash varianten, dus daarom heel interessant.
 • Hoe kan ik Multiplayer games maken met Unity?
  Als ik snel prototypes zou kunnen maken met Unity, zou dat dan ook multiplayer kunnen?
 • Kan ik de Kinect eenvoudig combineren met Unity?

Wil je weten wat mijn ervaringen zijn?

Game Input Design

In het voorjaar van 2011 heb ik voor de opleiding “Game Design” van het Alfa-college in Groningen acht workshops verzorgd over “Game Input Design“.  Ik denk, dat Game Input Design steeds belangrijker wordt voor games. Er is qua game input steeds meer mogelijk (denk maar aan de dansmat, de Wii, Eyetoy, Move en Kinect), het is vaak het meest onderscheidende element tussen de verschillende game consoles, en heeft enorm veel impact op de game beleving. Ik denk ook dat game designers vaak nog niet goed weten wat er allemaal mogelijk is, en er ook niet echt mee durven te spelen. En dan heb je zoiets als de Teensy (een Arduino-compatibele microprocessor) die het mogelijk maakt om voor gewone studenten (dus niet superprogrammeurs) om heel eenvoudig zelf dingen te maken en uit te proberen …..

Wil je meer weten over de cursus?

Global Game Jam 2009

Ik heb eind januari 2009 meegedaan aan de Global Game Jam: 48 uur om samen met een team een game te maken, op basis van een opdracht. Het was erg leuk, en ik heb zeker wat geleerd!

Wil meer weten?

UBASSERTIV – een spel om assertiviteit te leren

In 2007 en 2008 heb ik een zeer groot deel van mijn tijd besteed aan het project “UBASSERTIV”. Doel van dit project was om een prototype te maken van een computerspel, dat spelers moest helpen met het verbeteren van hun assertiviteit. Het was technologisch gezien een heel interessant project, omdat

 1. Het spel is een soort trainingsspel waarin de speler bepaalde vaardigheden op het gebied van assertiviteit moet trainen. We wilden bovendien dat het systeem automatisch (adaptief) in staat zou zijn om te detecteren hoe goed de speler bepaalde vaardigheden beheerst, en daar dan de nieuwe lesstof op te selecteren.
 2. Het spel is een soort adventure game, waarbij de speler een spion is en een verhaal doorloopt. De speler komt telkens in scènes terecht waar hij iets moet doen of zeggen om verder te komen. Echter: deze situaties kunnen ook “therapeutische” scènes zijn, die niets met het verhaal te maken hebben, maar alleen zijn assertiviteitsvaardigheden trainen! Aangezien we graag wilden dat therapeuten deze scènes zelf konden maken en aanpassen, (en therapeuten geen programmeurs zijn!) moesten we ook een visuele editor ontwerpen en bouwen voor het maken van deze scènes.

Wil je meer weten over dit project?

De Ruimtewacht

X-Way ToonSoft en Gee!Design hebben samen in 2006 de software en interactie-hardware ontwikkeld voor “De Ruimtewacht”. Dit unieke project heeft tot software en hardware geleid die voor veel meer doeleinden gebruikt zou kunnen worden, vandaar dat ik er graag meer over vertel.

Wil je meer weten over de Ruimtwacht?

P7274001P7274000P7274003P7274004P727400211072010006