Wat is Gee!Design?

Gee!Design is het bedrijf achter Gidi van Liempd.

 

Gee!Design ontwikkelt en realiseert innovatieve ideeën, gebruikmakend van kennis over games, 3D, Artificial Intelligence en electronica.

 

En we willen vooral leuke dingen maken!

Wie is Gidi?

Gidi is een onderzoeker.

 

Hij analyseert, graaft diep, houdt vol en komt met nieuwe en soms verrassende oplossingen voor mogelijke problemen.

Zijn doel is te spelen met techniek, in het echt omgevingen mogelijk maken die je anders alleen in boeken of films ziet.

Archive: Projecten met Artificial Intelligence

Augmented Reality – tweede poging!

Ik heb nu een tijdje zitten spelen met FlashDevelop, en ben al een heel stuk bedrevener in ActionScript 3. Met behulp van de FLARManager had ik mijn eerste augmented reality experimentje gedaan, en inmiddels heb ik een mooiere demo. Hij is nog niet af, maar “by popular demand” zet ik hem toch online, en iedereen mag het zelf proberen:

http://geedesign.com/test/FLAR2/bin/Main.swf

Wil je meer weten over mijn tweede Augmented Reality experiment?

UBASSERTIV – een spel om assertiviteit te leren

In 2007 en 2008 heb ik een zeer groot deel van mijn tijd besteed aan het project “UBASSERTIV”. Doel van dit project was om een prototype te maken van een computerspel, dat spelers moest helpen met het verbeteren van hun assertiviteit. Het was technologisch gezien een heel interessant project, omdat

  1. Het spel is een soort trainingsspel waarin de speler bepaalde vaardigheden op het gebied van assertiviteit moet trainen. We wilden bovendien dat het systeem automatisch (adaptief) in staat zou zijn om te detecteren hoe goed de speler bepaalde vaardigheden beheerst, en daar dan de nieuwe lesstof op te selecteren.
  2. Het spel is een soort adventure game, waarbij de speler een spion is en een verhaal doorloopt. De speler komt telkens in scènes terecht waar hij iets moet doen of zeggen om verder te komen. Echter: deze situaties kunnen ook “therapeutische” scènes zijn, die niets met het verhaal te maken hebben, maar alleen zijn assertiviteitsvaardigheden trainen! Aangezien we graag wilden dat therapeuten deze scènes zelf konden maken en aanpassen, (en therapeuten geen programmeurs zijn!) moesten we ook een visuele editor ontwerpen en bouwen voor het maken van deze scènes.

Wil je meer weten over dit project?

Nice News Now

“Nice News Now” was een project binnen KPN Research in 1999, met als doel een prototype te ontwikkelen van een “gepersonaliseerde” nieuwsdienst voor PDA’s zoals de Palm Pilot. “Gepersonaliseerd” wil zeggen dat je het nieuws gesorteerd te zien krijgt, de dingen die jij interessant vindt eerst (en de rest niet of alleen als er nog ruimte over is). We wilden een systeem dat dit automatisch zou kunnen doen! Maar om te weten wat jij interessant vindt, moet het systeem wel leren van jouw terugkoppeling. Om zo’n systeem te kunnen maken moesten we geavanceerde technieken gebruiken uit het gebied van “Information Retrieval” (Latent Semantic Indexing, Ontologieën). Mijn rol in dit project: idee, concept en projectleider. KPN heeft inmiddels op ons uitgewerkte idee patent verkregen in de VS en Europa.

Wil je meer weten over dit project of de gebruikte technieken?

P7274001P7274000P7274003P7274004P727400211072010006