Gee!Design | Wie is Gidi?
15283
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15283,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Wie is Gidi?

Gidi is een onderzoeker.

Hij analyseert, graaft diep, houdt vol en komt met nieuwe en soms verrassende oplossingen voor mogelijke problemen.

Zijn doel is te spelen met techniek, in het echt omgevingen mogelijk maken die je anders alleen in boeken of films ziet.

Een kijkje in de werkplaats

Gidi kan het natuurlijk niet alleen. Daarom is hij deelnemer in de “Game Bakery“, een verzameling bedrijven met allerlei competenties op het gebied van het ontwikkelen van games. De Game Bakery biedt hem een inspirerende omgeving van professionals die elkaar aanvullen en waarmee hij eventueel samen projecten kan doen. Zo kan Gee!Design projecten uitvoeren waarbij hij samen met andere specialisten mooie producten maakt.

 

Daarnaast heeft Gidi ook een netwerk buiten de Gaming industrie, zodat ook projecten die wat minder raakvlakken met games hebben (maar die nog wel speels, uitdagend en innovatief zijn) uitgevoerd kunnen worden.

Curriculum Vitae

jan 1997 – heden

Ondernemer: (eerst parttime) eigen bedrijfje Gee!Design.

Gee!Design ontwikkelt en realiseert innovatieve ideeën, gebruikmakend van kennis over games, 3D, Artificial Intelligence en electronica.

In de loop van de tijd heb ik samen met anderen veel interessante projecten gedaan, zoals:

  • Quantum Worlds, ontwikkeling van een MMOG met fysica in de wereld ingebouwd, zodat deelnemers zelf hun spel kunnen maken. Mijn rol: maken business plan, 3D modelleren, deel software realiseren.
  • DenkStapSprong, concept, ontwerp en bouw van een educatief computerspel dat gebruik maakt van een “dansmat”. In dit spel kun je heel diverse vakken zoals taal, rekenen of topografie oefenen, terwijl je ondertussen met je hele lichaam moet bewegen. Je kunt in je eentje spelen of, veel uitdagender, via een netwerkverbinding tegen anderen.
  • De Ruimtewacht, een kunst-educatief project waarbij kinderen een ruimtevlucht meemaken in een vrachtwagen.  Mijn bijdrage was vooral het mogelijk maken van de interactie (hardware en software).
  • UBASSERTIV, ontwikkeling van een spel om assertiviteit te trainen. Het spel is adaptief en de scènes moeten door therapeuten zelf geschreven kunnen worden. Mijn rol: technisch projectleider en game designer.
  • De Kleine Faust, een theatervoorstelling. In deze voorstelling spelen echte acteurs naast virtuele acteurs op het scherm. Mijn rol: bijdragen aan het concept en realiseren van interactiesoftware en animaties.
  • De VlinderVangMachine, een theatervoorstelling. Mijn rol: realiseren van diverse bewegende onderdelen van de machine.
  • Vast, een theatervoorstelling. Mijn rol: realiseren van “interactieve” hardware voor de voorstelling.
  • Cursus “Game Input Design”: lesgeven aan de opleiding “Game Design” van het Alfa-college in Groningen. Mijn rol: idee en uitvoering.
  • (Een aantal projecten zowel op het gebied van interactie-hardware als games, die echter nog niet op de markt zijn en waarvan de opdrachtgever niet wil dat mogelijke concurrenten op ideeën komen).