Wat is Gee!Design?

Gee!Design is het bedrijf achter Gidi van Liempd.

 

Gee!Design ontwikkelt en realiseert innovatieve ideeën, gebruikmakend van kennis over games, 3D, Artificial Intelligence en electronica.

 

En we willen vooral leuke dingen maken!

Wie is Gidi?

Gidi is een onderzoeker.

 

Hij analyseert, graaft diep, houdt vol en komt met nieuwe en soms verrassende oplossingen voor mogelijke problemen.

Zijn doel is te spelen met techniek, in het echt omgevingen mogelijk maken die je anders alleen in boeken of films ziet.

Archive: The Making of ….

Unity3D + Arduino/Teensy + MPU-9150: magic wand/light saber

I recently managed to connect an MPU-9150 breakout board to a Unity3D application, using a Teensy2.0 as an interface (also got it working with Teensy++ 2.0 and Arduino Uno). With this combination I can easily rotate an object in the real world and have a counterpart in a virtual world do the same in real time. I chose the MPU-9150 because its”sensor fusion” functions make this possible without much mathematics. I quite like the result, and I want to share my experiences and code! Want to know more about this Unity3d – Teensy – MPU-9150 connection?

Nieuwjaarskaart 2011

Verschillende mensen hebben me gevraagd hoe ik onze nieuwjaarskaart voor 2011 gemaakt heb. (Ik heb zelfs gehoord van vrienden die heftige ruzie kregen over de vraag of het nu wel of niet ons huis is, dat op de kaart staat – ja, het is ons huis).

"Zorg goed voor jezelf in 2011"

"Zorg goed voor jezelf in 2011"

Wil je weten hoe ik dit plaatje gemaakt heb?

PICmicro controllers

Sinds DenkStapSprong en De Ruimtewacht ben ik geïnteresseerd in alle mogelijkheden die je hebt om willekeurige apparaten te koppelen aan een computer.  Bij DenkStapSprong ging het om een standaard dansmat, te beschouwen als een vreemd soort “game controller”. Bij de Ruimtewacht moesten er allerlei inputs en outputs gekoppeld worden aan gewone PC’s. Daar gebruikte ik vooral de K8055 interface kaart, die goed te combineren was met andere programma’s en via USB aan te sturen. Dat beviel goed, maar zeker na mijn project met de “danskast” begon ik te denken: kan het niet simpeler, en wellicht helemaal zonder PC?

Jazeker, dat kan! Met een PICmicro!

Volgens deze site is

“Een microcontroller is een digitaal IC dat volledig programmeerbaar is en taken kan verrichten. Het bevat een klein geheugen waarin je je eigen data kunt programmeren. De chip zal, als die wordt ingeschakeld, het door jouw geschreven programma uitvoeren.”

Met “taken kan verrichten” bedoelen ze, dat het ding een lampje aan en uit kan zetten, een motortje kan aansturen, dingen meten, etcetera. (Wat je ermee kan komt allemaal verderop nog wel).

Wil je meer weten over PICmicros en wat ik ermee gedaan heb?

Een Repulso spreuk die echt werkt

Op de middelbare school heb ik ooit een opstelling gemaakt met FischerTechnik waarbij ik met een klapperpistooltje schoot, een schakeling reageerde op het geluid en trok een blikje weg, alsof het weggeschoten werd. Met mijn huidige kennis over PICmicro’s en met de Kymera Magic Wand leek het me leuk om dit experiment nog eens te herhalen!

Wil je meer weten over dit interessante experiment?

De Vlindervangmachine

In juli-augustus 2009 heb ik meegewerkt aan de theatervoorstelling “De Vlindervangmachine” van de gebroeders Arling. In deze voorstelling speelt “de vlindervangmachine” een belangrijke rol. En hoewel de vormgeving natuurlijk prachtig door Harry Arling gemaakt is, zou het toch leuk zijn als die machine ook “echt werkte”. Vandaar dat ik er bij betrokken werd ….

Wil je meer weten over wat ik dan gedaan heb?

De “making of” de Ruimtewacht

Op een andere pagina heb ik al uitvoerig over mijn bijdrage aan de Ruimtewacht gesproken.

Kunst en Cultuur Drenthe, samen met animatiestudio HappyShip uitbater en initiatiefnemer van “De Ruimtewacht“, heeft ook een mooie documentaire gemaakt over het proces van het ontwerpen en bouwen van de raket.  Deze documentaire wordt op scholen vertoond als onderdeel van het lespakket dat bij “De Ruimtewacht” hoort. De documentaire laat leerlingen zien wat er allemaal voor verschillende disciplines betrokken zijn bij de bouw van zo’n multimediaspektakel.

Wil je meer weten?

Kladans (danskastje)

Eind 2006 werd ik gevraagd om de elektronica te maken voor een project van Kunst & Cultuur Drenthe, genaamd “Kladans“.  Mijn opdracht was, ervoor te zorgen dat kinderen op eenvoudige wijze een geluidssample konden selecteren, wat dan vervolgens (cyclisch) afgespeeld zou worden en als basis gebruikt voor een dans. En o ja, het moest natuurlijk zo goedkoop mogelijk ….

Wil je meer weten hoe ik dit aangepakt heb?

P7274001P7274000P7274003P7274004P727400211072010006